Hoe het werkt

Wie wij zijn

Welkom bij Tracomex BV, een internationale handelsmaatschappij met meer dan 100 jaar ervaring. Wij leveren agrarische grondstoffen voor menselijke consumptie en de mengvoeder- en pet food industrie. Naast wereldwijde handel verzorgen wij de logistieke afwikkeling voor onze relaties. Wij zijn onderdeel van de Duitse BayWa Group.
Maatwerk in logistiek

Wij regelen 95% van de totale logistiek zelf. Zodat onze leveranciers en afnemers niets hoeven te doen. Wij zorgen ervoor dat de producten op de plek komen waar u dat wilt. Met zorg en op tijd!

100% Onafhankelijke Supply Chains

Samen met onze relaties werken wij aan de meest efficiënte en duurzame supply chains. Waarbij voedselveiligheid een belangrijk gegeven is. Daarnaast creëren wij voortdurend nieuwe markten.

Duurzaamheid

Duurzaam werken betekent voor dat we ons zoveel mogelijk inzetten voor het hergebruiken van grondstoffen. Zodat we de grondstoffen en bijproducten zo optimaal mogelijk gebruiken.

het hart van ons bestaan

Producten

Wij leveren agrarische grondstoffen van hoge kwaliteit voor de feed en food industrie. Tracomex is de specialist in “niche & specialty“ grondstoffen.

Voor Tracomex is een niche markt een markt met een gelimiteerd aantal leveranciers en afnemers, dit in tegenstelling van de bulk commodities die men op elk moment kan kopen danwel verkopen.

Een specialty is voor Tracomex een speciale kwaliteit grondstof of een speciale bestemming. Tracomex werkt wereldwijd, met de focus op West-Europa als afzetmarkt.
null

Granen

Spelt, haver, sorghum, millet, triticale

null

Rijst

Humane en dierlijke consumptie en rijst bijproducten

null

Eiwitten

Lupine, bonen, erwten, soja- en raapschilfers

null

Bijproducten

Bijproducten van o.a. granen en oliezaden

samenwerken

Supply Chain Partner

Wij regelen 95% van de totale logistiek zelf. Zodat onze leveranciers en afnemers niets hoeven te doen. Wij zorgen ervoor dat de producten op de plek komen waar u dat wilt. Met zorg en op tijd!

Samen met onze relaties werken wij aan de meest efficiënte en duurzame supply chains. Waarbij voedselveiligheid een belangrijk gegeven is. Daarnaast creëren wij voortdurend nieuwe markten. Daarin zijn we innovatief en vindingrijk. Onze niche is uw voordeel!

wereldwijde impact

Duurzaam werken

Kwaliteit en voedselveiligheid staan voor ons voorop. Daarnaast hechten wij veel waarde aan duurzaam werken.

Duurzaam werken betekent voor ons niet alleen dat wij onze verantwoordelijkheid nemen om duurzame grondstoffen te garanderen.
Wij verwachten ook van onze partners in de supply chain dat zij duurzaam werken. Zo zorgen wij er met elkaar voor dat onze klanten grondstoffen krijgen die zijn geproduceerd onder ecologisch en sociaal verantwoorde omstandigheden. Een gezond evenwicht tussen
people, planet en profit is onmisbaar voor een duurzame toekomst. Daar werken wij voortdurend aan. 

null

Certified Soya

null

null

null

MoSagri